Rețete fără carne

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

 

Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

Week-end-ul acesta am avut bucuria să vizitez satul Trestia din județul Sălaj, satul natal al bunicii mele, pe care, din nefericire nu-l văzusem niciodată până atunci. Ana, fetița mea, s-a bucurat de animale, de iarbă verde și de omenia rudelor pe care le cunoșteam amândoi pentru prima dată. Am mâncat acolo interpretarea sălăjenească a chiștei, […]

Citește
Chec simplu

Chec simplu

Îmi amintesc cu drag de zilele din copilărie, când, dacă doream ceva dulce și rapid, mama făcea un chec cu ce avea prin casă. Ulterior, analizând mai mult checul, am aflat că fiecare familie are câte o rețetă proprie și că singurul element ce îl definește clar este forma. Unele sunt mai crescute, altele mai […]

Citește
Pâine de casă

Pâine de casă

Pâinea este probabil cea mai importantă mâncare pe pe glob. Ea se găsește sub mii de forme, cu tot atâtea tehnici de gătire, de la plată până la buretoasă, de pâine albă până la specialități cu diferite semințe și cereale integrale. Nu vreau să fiu „hater”, dar forța din spatele acestei rețete mi-a fost dată […]

Citește
Despre hummus și blender

Despre hummus și blender

Se apropie finalul de an și inevitabil vine și vremea „bilanțurilor”. Pentru mine a fost unul din cei mai fructuoși ani de până acum, cu evenimente, bucurii, descoperiri și redescoperiri. Unul din punctele forte ale acestui an a fost implicarea în organizarea primei ediții Street Delivery în Baia Mare, eveniment ce s-ar putea dovedi foarte […]

Citește
Sărațele cu parmezan

Sărațele cu parmezan

E întotdeauna bine să ai în „panoplia” de rețete câte un truc prin care să gătești foarte rapid ceva de ronțăit. Câteodată îți este poftă, altă dată ai vizitator neașteptați, uneori vrei să încropești ceva în pauza de reclame a unui film. Cu mențiunea că sunt un mare susținător al mâncării gătite încet și încerc […]

Citește
Pesto cu cozi de ridiche și ulei proaspăt de floarea soarelui

Pesto cu cozi de ridiche și ulei proaspăt de floarea soarelui

De ceva vreme folosesc un ulei senzațional, iar astăzi mi-am propus să vă prezint o rețetă care pune uleiul bun în valoare. Este un pesto puțin mai neconvențional, dar vă asigur că o dată încercat vă veți convinge de calitățile acestuia.

Citește
Fricassee de ciuperci de pădure

Fricassee de ciuperci de pădure

Până recent am avut o oarecare indiferență legată de prezența ciupercilor în alimentație, dar recent, cu ajutorul socrului care e culegător și îmi asigură un stoc constant, m-am apucat de gustat și experimentat felurite moduri de a savura ciupercile. Am testat această rețetă cu mai multe tipuri de ciuperci de pădure; bureți de spini, gălbiori […]

Citește
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este văzut ca și o mâncare foarte complicată, asta este în mare parte din cauza marketingului și a faptului că tehnica specifică de gătire a acestuia nu face parte din bagajul cultural al nostru. Bineînțeles că un risotto poate fi și foarte elevat, dar asta ține mult și de ingredientele folosite. De data asta, […]

Citește
Sos de roșii proaspete

Sos de roșii proaspete

În timpul verii îmi doresc să folosesc roșii proaspete la orice rețetă ce necesită sosuri pe bază de roșii. În această rețetă vă prezint un sos foarte proaspăt, mai mult crud decât gătit, numai bun de folosit la pizza, baghete sau „ronțăieli”.

Citește

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone