Rețete cu carne

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

 

Ceafă de porc la cuptor cu mirodenii

Ceafă de porc la cuptor cu mirodenii

Da, e ceafă. Nu eram un mare cunoscător al anatomiei porcine până acum câteva zile, când am început să studiez. Ce mi-a generat această poftă de studiu? Găsisem la carmangerie ceafă de porc cu os, și uitându-mă atent am văzut că aceasta e legată de niște coaste. Am fost sceptic la început, corelând cu ceafa […]

Citește
Mușchiuleț cu mere și cidru

Mușchiuleț cu mere și cidru

Mulți zic că suntem în luna iubirii, iar dacă e să  mă gândesc la asta din punct de vedere culinar, aș propune să facem rețete ce să împace atât spiritul masculin cât și cel feminin, astfel ne putem bucura în pace de cine în doi cât mai frumoase. Când vine vorba de băutură, și acolo […]

Citește
Paste cu mazăre, morcovi și șuncă

Paste cu mazăre, morcovi și șuncă

Datorită tehnologiilor moderne, iarna putem să avem legume destul de calitative. Bineînțeles că nu se compară cu cele din plin sezon, dar dacă alegem cu atenție, ne putem bucura de legume de seră sau anumite legume congelate ce ne pot face ziua mai frumoasă prin gustul lor. Astăzi am ales să gătesc o porție de […]

Citește
Toate-s vechi și nouă toate

Toate-s vechi și nouă toate

Cu mare bucurie am aflat despre inițiativa celor doi chefi, Nico Lontras și Johnny Șușală, acompaniați de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, de a revitaliza bucătăria românească și de a crea un eveniment special în care vor reinterpreta rețetele bunicii. Cu mare drag și destul de multă responsabilitate am decis să răspund provocării oferite bloggerilor culinari și […]

Citește
Aripi Eurasiatice

Aripi Eurasiatice

Am mai povestit noi despre mâncarea asiatică, dar ceea ce cred că este important de știut e că poți să folosești ingrediente de bază locale și să adaugi doar condimente importate pentru a putea obține un gust ce să te ducă cu gândul la mâncarea din orientul îndepărtat. În acest articol îmi propun, din nou, […]

Citește
Steak de ficat

Steak de ficat

Ficatul este o sursă foarte bună de proteine și o carne foarte gustoasă. Mă bucur că trăiesc într-o țară ce m-a învățat gustul organelor încă de mic, deoarece există foarte multe zone pe glob ce nu mai mănâncă în mod uzual acest tip de carne. Pe lângă risipă, faptul acesta duce la scăderea diversității culinare […]

Citește
Pulled pork sliders

Pulled pork sliders

Pulled pork și shreeded beef sunt tehnici utilizate în cultura BBQ pentru a transforma bucăți de carne mai tari ce nu se pretează la steak sau burger în adevărate delicatese. Cea mai apropiată traducere ce îmi e la îndemână este carne zdrobită, dar și aceasta ar putea crea o imagine greșită asupra produsului așa că voi păstra […]

Citește
Cotlet cu piure de mazăre

Cotlet cu piure de mazăre

Pentru că am găsit de curând niște cotlete ce îmi făceau cu ochiul, am hotărât să vă prezint una din asocierile mele preferate ce vine probabil chiar din tradiția locală și anume carnea de porc servită cu mazăre. Tradițional, asocierea în tot felul de tocane care mai de care mai bune, numite generic „mâncare de […]

Citește
Borș cu de toate

Borș cu de toate

Borșul pe care vi-l prezint în acest articole este, de fapt, rezultatul unei alte rețete ce a necesitat fierberea rasolului de porc în oala sub presiune. Din carne am făcut „Pulled pork sliders”, iar supa de porc rezultată am transformat-o într-un borș numai bun de mâncat după o petrecere serioasă. Voi detalia pe scurt etapele […]

Citește
Friptură cu piure de cartofi copți

Friptură cu piure de cartofi copți

Mâncarea gătită încet este fermecătoare, simplă, gustoasă și ne ajută să transformăm ingredientele în feluri de mâncare spectaculoase cu efort mic. Tehnica prin care am făcut această friptură se poate folosi cu o mulțime de tipuri de carne; de la pulpă de porc la rasol de vită sau carne de vânat. Timpii de gătire s-ar putea […]

Citește
Mușchi de porc și sos de hribi

Mușchi de porc și sos de hribi

Despre ciupercile de pădure și noile mele îndeletniciri culinare legate de acestea v-am mai povestit. În acest articol îmi propun să vă prezint o asociere clasică a cărnii cu sosul de ciuperci, iar pentru farfuria aceasta am ales hribi proaspăt culeși din păduri maramureșene. Practic astăzi vorbim de  rețetă 2 în 1 deoarece atât tehnica […]

Citește
Paste cu sos ragù

Paste cu sos ragù

Trebuie să fiu sincer, știu că există o resursă infinită de bibliografie online cu privire la sosul ragù. Totuși, îmi este un sos foarte drag și pentru mine trece în sfera „confort food”, deci am hotărât să public și modul în care îmi place mie să îl gătesc.

Citește
Supă asiatică de pui

Supă asiatică de pui

În ultimii ani am început să asistăm la o mai mare deschidere a românilor spre alte culturi gastronomice. Asta se vede și din ingredientele prezente prin supermarket, și la numărul de restaurante asiatice, arabe sau indiene care e în continuă creștere. Prin această rețetă îmi propun să vă prezint un mod simplu de a experimenta […]

Citește

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone