Street Food Festival, Oradea-7

De pe la Street Food Festival Oradea

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Mâncarea stradala se bucură de un val foarte mare de simpatie și buzz, deci, combinat și cu misiunea acestui blog am sărit în mașină și am plecat în city break la Oradea pentru a vă putea relata  câte una – alta despre Street Food Festival

Street Food Festival, Oradea-1-3

Din primul moment în care am intrat în piață, m-am lovit de o sumedenie de mirosuri ce mă făceau să levitez spre diferite truck-uri, rulote sau standuri ce ofereau produse interesante și apetisante. Am rezistat cu greu tentației de-a mânca până am făcut un tur, deoarece eram conștient că stomacul nu îmi va perimite să încerc fiecare produs. Astfel, am făcut întâi o selecție vizuală și m-am bucurat de atmosferă și muzică live. Ce am putut să observ a fost organizarea impecabilă a spațiului, publicul orădean ce mi-a părut extrem de educat și interesat de mâncare și nu în ultimul rând munca intensă pe care bucătarii o depuneau pentru a le oferi clienților experiențe cât mai complete posibil.

Un highlight aromat fost produsul prezentat de MEATic restaurant by Adi Hadean, MEATic ribs, un sandwich cu coaste afumate servite în pita făcută cu maia, cu un sos picant home made și o salsa ce stingea numai bine iuțeala sosului.

Street Food Festival, Oradea-3

La Elemózsia – Food Truck, am fost atras atât de recomandări cât și de culoarea impecabilă a chiflei în care aceștia își servesc preparatele. Am comandat un sandwich cu ciolan pe care ei îl intitulează creativ HAMburger. M-am bucurat de gust, ciolanul era gustos, chifla pufoasă cu interior rumenit cât trebuie.

Street Food Festival, Oradea-1-2

După, am poposit la un stand pe care l-aș numi o prezență surprinzătoare, Ograda a cărei poveste mi-a fost atât interesantă cât și neclară, ei având un background de ceramiși, ne-au propus un produs ce mi-a amintit de gusturile copilăriei. Ingrediente simple, locale și de calitate înșirate pe un aluat dospit copt pe vatră și denumit pe măsură, „vătrari”. Am simțit în acest produs gustul de brânză de la țară, mezel tradițional, sos făcut din ingrediente gustoase, o oază de confort food local între mâncărurile cosmopolite ale food truck-urilor prezente.

Street Food Festival, Oradea-8
În zonă era și Camionetta, care are un concept foarte interesant, aducâd un cuptor pe lemn, cu un aluat ce din descriere și aspect pare foarte bun și ingrediente de calitate pentru a face o pizza cu adevărat specială. Din nefericire, dincolo de produsul ce îmi pare „ce trebuie”, cu băieții de la Camionetta trebuie să fiu puțin hater, dar o voi formula pozitiv, ca și o recomandare. Când ai o pizza superbă, cred că nivelul de ospitalitate și interacțiune cu clientul trebuie să urce, să explici oamenilor ce are special această pizza și să te bucuri să o servești. La truck-ul vecin erau zeci de oameni la coadă iar la Camionetta era gol. Singurul client ce a cerut informații despre pizza a fost redirecționat spre lista de meniu, în condițiile în care nu era nici o comandă. În orice caz, închei paragraful pozitiv, felicitând Camionetta pentru produsul și prezentarea foarte interesantă.

La nivel de produs premium m-am bucurat să iau contact cu Valeputna și produsele lor superbe făcute din păstrăv BIO, afumat cu metode tradiționale și îi felicit pentru ospitalitate, muncă și respect față de ingredient.

Street Food Festival, Oradea-6

După cum mă așteptam, oferta inspirată din bucătăria sud americană era reprezentată intens prin taco și quesadilla, unde i-am remarcat pe cei de la Pokka Bistro și Oliv, dar ce mi-a atras atenția a fost chimichanga ce se găsea doar la Duma’s VAN. E o mâncare interesantă și mă bucur că a fost prezentă la festival, altfel plecam acasă fără să mănânc ceva prăjit și cred că asta nu era în ton cu ideea de Street Food.

Street Food Festival, Oradea-5

Am fost bucuros să revăd și prietenii de la Stradale ce s-au prezentat cu o brigadă impresionantă și cu preparate care mai de care mai gustoase, coaste, pastramă, rulouri cu scorțișoară ce îmi făceau cu ochiul și îmbiau spre degustare.

Street Food Festival, Oradea-2

Mi-am amintit cu drag de Cluj, uitându-mă la wok-urile înflăcărate ale Wok’n Roll și mâncând un cârnăcior cu cașcaval de la Bistro Viena.

Street Food Festival, Oradea-1-4

La nivel de dulciuri am apreciat ingredientele de calitate folosite în înghețata thai pe care o serveau Thai Scoops și le mulțumesc că mi-au schimbat părerea destul de proastă pe care o aveam despre tipul acesta de înghețată. Am înțeles că alții folosesc tehnica prost și că am avut nevoie să întâlnesc niște profesioniști pentru a aprecia genul acesta de înghețată. Tot în zona dulciurilor, la micul deun, lângă cafea m-am delectat cu brownie și chec cu fistic de la Cimbru, un food truck clujenesc cu o poveste foarte frumoasă.

Street Food Festival, Oradea-7

Una peste alta, o experiență super, Oradea și Street Food Festival m-au bucurat (aș putea spune chiar „m-a fericit”) cu mâncare bună, oameni faini, muzică potrivită și multă voie bună, iar pe cititori îi îndemn cu tot dragul să consulte lista de orașe în care se organizează Street Food Festival și să își facă drum pe acolo.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Evenimente and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *