Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-5

Paste cu mazăre, morcovi și șuncă

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Datorită tehnologiilor moderne, iarna putem să avem legume destul de calitative. Bineînțeles că nu se compară cu cele din plin sezon, dar dacă alegem cu atenție, ne putem bucura de legume de seră sau anumite legume congelate ce ne pot face ziua mai frumoasă prin gustul lor. Astăzi am ales să gătesc o porție de paste cu mazăre și morcov a cărei tehnică vă invit să o citiți mai jos.

Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-4

Pentru o mai bună organizare vă propun să puneți o oală cu apă și sare la pe foc înainte de a începe celelalte pregătiri pentru rețetă. Astfel, când vine momentul oportun puteți să fierbeți pastele fără a mai aștepta să fiarbă apa. 

Într-o tigaie non aderentă am topit un cub de unt în care am pus la sotat un morcov tăiat bastonașe. Am lăsat la foc mic până când morcovii s-au înmuiat apoi am adăugat mazărea congelată și am amestecat până s-a înfierbântat și a căpătat o textură al dente apoi am pus tigaia de o parte până am pregătit restul ingredientelor.

Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-1

Până s-a făcut mazărea am obținut și câteva capete de morcov mai rumene, iar fiind iarnă, m-am bucurat să am și această aromă prezentă în preparat.

Acum e momentul să punem pastele la fiert. În altă tigaie, am amestecat unt cu ulei, am mărunțit câteva felii de șuncă uscată și afumată (eu am folosit ceva în stil pădurea neagră) am rumenit-o, am adăugat usturoi feliat subțire și l-am aurit și pe acesta. Am adăugat smântână dulce și am dat focul la minim, iar amestecând constant, am scăzut smântâna până când a început să se îngroașe.

Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-2

Am adăugat peste sosul de smântână pastele fierte cu un minut mai puțin decât scria pe ambalaj, am mai pus peste ele trei linguri din apa în care au fiert pastele, am adăugat legumele din tigaia alăturată și le-am amestecat până au ajuns toate elementele la aceiași temperatură.

Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-3

Am stins focul, am potrivit de sare și piper și am servit imediar cu puțin parmezan ras deasupra.

Paste cu mazăre și morcovi caramelizați-6

 

Poftă bună!

Paste cu mazăre, morcov și șuncă
Porții 2
O rețetă de paste cu legume și șuncă ce se poate adapta foarte ușor li pentru vegetarieni.
Ingrediente
  1. 240g paste
  2. 1 morcov
  3. 200g mazăre
  4. 50g unt (pentru legume)
  5. 10g unt (pentru șuncă)
  6. 20ml ulei de floarea soarelui
  7. 150g șuncă uscat afumată
  8. 2 căței de usturoi
  9. 200ml smântână dulce
Instrucțiuni
  1. Se pune o oală de apă cu sare la foc
  2. Se taie morcovul cubulețe
  3. Se sotează morcovul în unt până când se înmoaie
  4. Se adaugă mazărea congelată și se gătește al dente
  5. Se pune tigaia de o parte
  6. Se pun pastele la fiert
  7. Se mărunțește șunca și se rumenește în ulei și unt
  8. Se adaugă usturoi tăiat felii subțiri și se aurește (nu foarte mult)
  9. Se adaugă smântâna și se gătește la foc mic până începe să se îngroașe
  10. Se adaugă pastele fierte și trei linguri din apa în care au fiert peste sosul de smântână
  11. Se adaugă legumele și se omogenizează ingredientele
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *