Hummus

Despre hummus și blender

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Se apropie finalul de an și inevitabil vine și vremea „bilanțurilor”. Pentru mine a fost unul din cei mai fructuoși ani de până acum, cu evenimente, bucurii, descoperiri și redescoperiri. Unul din punctele forte ale acestui an a fost implicarea în organizarea primei ediții Street Delivery în Baia Mare, eveniment ce s-ar putea dovedi foarte important pentru dezvoltarea culturală a orașului. La fel ca festivalul, unul din parteneri acestuia, Media Galaxy, făcea primii pași pe piața locală, deschizând primul său magazin în zonă cu doar câteva săptămâni înainte de Street Delivery. Săptămâna asta vom avea, deci, primul Black Friday la Media Galaxy Baia Mare așa că m-am apucat de testat electrocasnicele de prin casă pentru a vedea ce mă mulțumește și ce voi „vâna” de Black Friday.

Pentru a-mi testa blenderele, m-am apucat să fac hummus și să înregistrez rezultatele fiecărui blender sau robot de bucătărie de prin casă.

Hummus

Am început prin a face sosul tahini ce urmează să fie amestecat cu năutul. Pentru sos am folosit 5 căței de usturoi pe care i-am pulverizat în blenderul pentru smoothie împreună cu sucul de la o de lămâie. După asta am trecut lichidul prin sită, i-am adăugat la 100 de grame de pastă de susan și am amestecat cu telul până am obținut o cremă. Ulterior am mai adăugat treptat câteva linguri de apă și le-am încorporat până am obținut un sos de consistența bechamel-ului.

De aici am început testele cu câte 125 de grame de năut pentru fiecare blender în așa fel încât să îmi pot da seama care dintre ele performează cel mai bine cu cantități relativ mici de produs. De data aceasta am folosit năut conservat cumpărat direct din supermarket, pe viitor voi reveni și cu modalități de fierbere a năutului.

Pentru pregătire vă recomand să vărsați conținutul conservei într-o cratiță și să îl aduceți aproape de punctul de fierbere. Veți folosi doar boabele de năut strecurate, dar faptul că acestea vor fi fierbinți va „ajuta” blenderul să performeze mai bine.

Cantitățile de bază sunt următoarele:

125g năut

60g sos tahini

20g ulei de măsline presat la rece

Chimion măcinat

Sare

Ultimele două au fost puse după gust, dar asigurându-mă că folosesc aceiași cantitate pentru fiecare din cele 3 teste.

Hummus

Blender 1: Smoothie maker; 600W, o singură viteză, ~10000RMP

Partea bună este că are o cană mai mică și se comportă mult mai bine la cantități mici. Având în vedere numărul de rotații destul de mare, am avut nevoie de timpul cel mai scurt pentru a ajunge la o textură cremoasă. Acest blender a creat, dacă se poate spune așa, cea mai lichidă pastă. Nu înțelegeți greșit, nu curge, dar este mai puțin fermă decât celelalte.

Hummus

Minusul este faptul că are elicea greu de curățat în cazul acestui preparat.

 

Hummus

Blender 2: Blender vertical; 650W, 16 trepte de viteză

Timpul de pregătire a fost puțin mai mare decât cel de la primul blender. Datorită controlului manual pe care acest blender îl oferă există mai mult control asupra omogenizării ingredientelor iar textura iese la fel de fină ca și în cazul 1. Pasta este omogenă și cea mai fermă din toate trei variantele.

Hummus

Elicea este cel mai greu de curățat fără pierderi, iar cu spatula este aproape imposibil. Rămâne doar să ne folosim degetele. Un obicei nu tocmai frumos, dar gustos.

 

Hummus

Blender 3: Robot de bucătărie; 750W, 2 trepte de viteză + puls

Aici timpul necesar pentru a obține pasta de năut a fost mult mai mare, am avut nevoie să pornesc de pe viteza 1, să opresc de câteva ori și să amestec cu o spatulă. Deoarece nu reușea să omogenizeze foarte bine, părțile mai dense în tahini rămâneau lipite de pereții vasului și nu ajungeau la elice. După ce l-am ajutat cu spatula de mai multe ori a început să se „descurce” mai bine, ajungând în final la o textură similară cu cel făcut cu blenderul de mână.

Hummus

 

Curățarea în acest caz s-a făcut cel mai ușor datorită elicei detașabile cu doar două brațe și forma concavă a bazei acesteia.

Hummus

Una peste alta hummus-ul a ieșit bine și gustos cu toate cele 3 aparate pe care le-am folosit, dar preferința mea e blender-ul de mână. Sper ca acest articol să vă ajute și pe voi să navigați mai ușor prin multitudinea de produse din oferta de Black Friday.

Să auzim de bine!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Fără carne, publicitate, Rețete and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *