Chili cu cârnați de casă-3

PrintreOale în cora Baia Mare

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

În ultima lună am avut plăcerea, surpriza și onoarea să cunosc echipa cora Baia Mare. Am fost impresionat să vizitez bucătăria, brutăria și măcelăria de existența căreia nu știam până acum. Impresionant pentru mine este că în cora Baia Mare nu se face doar comerț, se face procesare și inovație, angajații sunt încurajați să gândească produse, să testeze utilajele și să personalizeze rețete.

Uite așa ajung la cel mai important lucru, capitalul uman; o echipă caldă, entuziastă și binevoitoare prepară zilnic pâine, cârnați sau mâncare gătită. Am avut norocul să fiu primit de această echipă pentru a vă aduce împreună o porție de mâncare adaptată perioadei anului și cu un gust ce ne duce cu gândul la mâncarea făcută în casă.

Chili cu cârnați de casă-2

După aproape o lună de teste și degustări ale produselor am hotărât să vă servim cu o masă în care să folosim cârnații de casă meșteșugiți de măcelarii cora. Vom transforma acești cârnați într-o mâncare de iarnă ce amintește de tocanele de casă făcute de bunicile de prin Ardeal, împrumutând tehnici de gătire din America de Sud și Italia. Așa am ajuns la un „Chili con Carne” ce folosește ingrediente locale, garnisit cu o smântână luată de la producători maramureșeni și servit cu o bucată de pâine făcută cu drag de brutarii din cora.

Chili cu cârnați de casă-1

Vă invit, deci, Vineri 11 noiembrie 2016 să mâncăm împreună, să vă povestesc despre rețetă, ingrediente și echipa din spatele mâncării.

Să auzim de bine!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Evenimente, Life.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *