Steak de ficat

Steak de ficat

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ficatul este o sursă foarte bună de proteine și o carne foarte gustoasă. Mă bucur că trăiesc într-o țară ce m-a învățat gustul organelor încă de mic, deoarece există foarte multe zone pe glob ce nu mai mănâncă în mod uzual acest tip de carne. Pe lângă risipă, faptul acesta duce la scăderea diversității culinare și la eliminarea unei clase foarte interesante de ingredient.

Despre pasiunea mea față de gustul ficatului am mai povestit, iar acum vă prezint o nouă rețetă ce folosește această carne extraordinară. De această dată am ales un ficat de porc și l-am servit sub formă de steak.

Pregătirea am început-o cu o seară înainte, când am curățat și porționat ficatul, iar apoi l-am acoperit cu lapte și l-am ținut la frigider până a doua zi.

De aici lucrurile au devenit mai simple, am scos ficatul din lapte, i-am uscat suprafața tamponând cu un șervețel, l-am adus la temperatura camerei, iar ulterior l-am uns cu ulei și l-am condimentat cu sare și piper proaspăt măcinat.

Steak de ficat

În tigaie am topit o bucată de unt și am adăugat ficatul pe care l-am gătit la foc mediu timp de 15 minute întorcându-l pe fiecare parte o dată la câteva minute părțile. Eu am avut o bucată destul de groasă de ficat pe care nu am dorit să o feliez anterior, de aceea am avut nevoie de acest interval de timp. Pentru bucăți subțiri, timpul de gătire poate fi de doar câteva minute.

Steak de ficat-2

Între timp, am tăiat mărunt o ceapă roșie, pe care am călit-o în untul rămas de la ficat. Apoi am adăugat în tigaie sucul de la o jumătate de lămâie pe care l-am lăsat să scadă câteva minute până s-a odihnit carnea.

Pentru servire am feliat subțire ficatul am turnat peste el sosul acrișor. Se poate asocia de asemenea cu o salată verde cu ruclola.

Steak de ficat-3

Steak de ficat
Rețetă pentru prepararea ficatului de porc cu sos de lămâie și ceapă roșie
Timp de gătire
15 min
Timp de gătire
15 min
Ingrediente
 1. 1 ficat de porc
 2. 50g unt
 3. 1 ceapă roșie mică
 4. sucul de la o jumătate de lămâie
 5. sare și piper după gust
 6. lapte
Instrucțiuni
 1. Curățați ficatul și țineți-l în lapte de seara până a doua zi
 2. Uscați dați cu ulei și condimentați ficatul
 3. La foc mediu, prăjiți ficatul în unt
 4. În timp ce se odihnește ficatul adăugați în tigaie ceapa tăiată mărunt și sucul de lămâie
 5. După ce a scăzut lichidul ajustați asezonarea acestuia și serviți cu stek-ul de ficat
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *