Aripioare asiatice-2

Aripi Eurasiatice

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Am mai povestit noi despre mâncarea asiatică, dar ceea ce cred că este important de știut e că poți să folosești ingrediente de bază locale și să adaugi doar condimente importate pentru a putea obține un gust ce să te ducă cu gândul la mâncarea din orientul îndepărtat.

În acest articol îmi propun, din nou, să vă invit să vă bucurați de aceste gusturi în varianta lor cea mai simplă și ușor de gătit prin o porție de aripioare de pui cu legume și susan.

Aripioare asiatice-4

Mai întâi vă propun să descifrăm titlul. Nu este o reclamă la o nouă companie aeriană, ci relevă îmbinarea tehnicii de gătire asiatice cu tehnica europeană. Am folosit prăjirea rapidă a legumelor, ca-n Asia, dar de asemenea am preferat să gătesc la capac bucățile de carne, ca-n Europa.

Am început prin pregătirea legumelor: usturoi tocat mărunt, ceapă, morcovi, ardei, ghimbir, toate tăiate julienne. În cratiță, am încins uleiul, am prăjit semințe de susan și apoi am adăugat legumele pe care le-am rumenit la foc iute.

Aripioare de pui

Am adăugat aripile de pui întregi, le-am rumenit la exterior după care am scăzut focul la minim, am pus un capac ermetic și le-am lăsat la aburit 15 minute.

În acest timp m-am apucat de sos, amestecând suc de lămâie, sos de soia, sos de stridii (oyster sauce), zahăr brun, ulei de susan și puțină apă. Am amestecat sosul până la dizolvarea zahărului, iar după ce am ridicat capacul de pe cratiță am ridicat din nou intensitatea focului și l-am turnat peste carne. Am început să amestec viguros până când sosul s-a îngroșat și a început să se caramelizeze.

Aripioare asiatice-3

Am servit mâncarea în farfurii adânci, adăugând ceapă verde proaspătă. Se poate servi cu garnitură de orez.

Aripi de pui cu susan
Aripi de pui gătite după o tehnică familiară, dar cu gusturi asiatice.
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
25 min
Timp total
35 min
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
25 min
Timp total
35 min
Ingrediente
  1. 6 aripi de pui
  2. 2 căței de usturoi
  3. 1 morcov
  4. 1 ceapă
  5. 1 ardei gras roșu
  6. 30g ghimbir
  7. 50ml ulei pentru prăjit
  8. 2 linguri semințe de susan
  9. suc de la 1/2 lămâie
  10. 30ml sos de soia
  11. 10ml sos de stridii
  12. 10ml ulei de susan
  13. 10ml apă
  14. 30g zahăr
Instrucțiuni
  1. Se prăjesc semințele și legumele
  2. Se rumenește carnea
  3. Se scade focul la minim și se gătește 15 minute
  4. Se face un sos din ingredientele lichide și zahăr
  5. Se crește flacăra și se adaugă sosul
  6. Se gătește la foc mare până scade sosul și începe să se caramelizeze
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *