Reteta mini burger cu porc

Pulled pork sliders

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Pulled pork și shreeded beef sunt tehnici utilizate în cultura BBQ pentru a transforma bucăți de carne mai tari ce nu se pretează la steak sau burger în adevărate delicatese. Cea mai apropiată traducere ce îmi e la îndemână este carne zdrobită, dar și aceasta ar putea crea o imagine greșită asupra produsului așa că voi păstra denumirea în engleză. Pe scurt, carnea este gătită lent, de multe ori la temperaturi mici după care este fărâmițată folosind o furculiță pentru a trage fibra cărnii în fâșii lunguiețe („to pull” = „a trage”).

Mini burger

Trec la celălalt termen din titlu și anume slider; acesta este esențial un mini – burger căruia i s-a dat un nume individual fără a fi comparat cu fratele mai mare. Slider-ul este o superbă mâncare de petrecere deoarece nu are dimensiunea unui fel principal și încape mult mai bine în mână decât burger-ul.

Pentru pulled pork am folosit rasol de porc cu os pe care, în loc să îl gătesc la temperatură mică am decis să aleg metoda mai rapidă; gătitul sub presiune. Am început prin a curăța carnea și a o usca folosind prosoape de hârtie. Am pus câteva linguri de ulei în vasul cuctei (sau oalei sub presiune dacă preferați termenul) și am rumenit bucățile de rasol pe toate părțile. Am avut 6 felii pe care le-am rumenit pe rând pentru a nu supraîncărca vasul. Am scos carnea din vas și am pus-o de o parte până am călit legumele.

Mini burger

Am început să călesc la foc mediu ceapă, morcovi, și ardei kapia, tăiate în bucăți mari și relativ inegale. Am amestecat destul de mult în legume pentru a colecta arsurile de carne de pe fundul oalei și a le încorpora în sosul de bază.

Mini burger

Când s-au rumenit puțin legumele am adăugat roșii cherry tăiate în patru; folosind aciditatea sucului acestora am reușit să curăț total fundul vasului. Am mai amestecat de câteva ori după care am adăugat carnea rumenită și o legătură de ceapă verde pe care le-am acoperit cu apă. Am adus la punctul de fierbere,, am închis oala și am presurizat-o, după care am scăzut flacăra, am așteptat 45 de minute și am stins focul. Până a scăzut presiunea am făcut o salată de varză cu iaurt. Am tocat mărunt niște frunze de varză creață, am adăugat iaurt și am condimentat cu sare, piper, fulgi de chilli și puțin ulei de primă presă.

Mini burger

După depresurizarea oalei sub presiune am strecurat lichidul, am adăugat toate legumele în blender cu sos de soia, un cățel de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie și două polonice de supă, apoi am pasat pentru a obține o pastă puțin mai lichidă decât ketchup-ul. Carnea am despicat-o în fâșii după tehnica prezentată mai sus și am amestecat-o cu câteva linguri de sos. Aici am ajustat asezonarea după gust.

Mini burger

Mini chiflele le-am tăiat în două și le-am prăjit timp de 2 minute, cât să se rumenească puțin miezul. Bazele chiflelor le-am uns cu sos de legume, după care am adăugat carnea, apoi salata de varză; am uns partea de sus a chiflei cu puțin muștar și am savurat acest minunat sandwich.

Sosul de legume rămas l-am turnat în supă și am făcut un Borș cu de toate.

Mini burger

 

Pulled pork slider
Porții 6
Rețetă pentru un mini burger potrivit pentru o petrecere cu prietenii.
Ingrediente
 1. 1Kg rasol de porc
 2. 1 ardei kapia
 3. 2 cepe
 4. 4 morcovi
 5. 250g roșii (cherry)
 6. 1 legătură ceapă verde
 7. 4-5 frunze de varză
 8. 200g iaurt
 9. 50ml ulei
 10. 1 cațel de usturoi
 11. sos de soia
 12. suc de lămâie
 13. condimente
Instrucțiuni
 1. Rumeniți carnea în vasul oalei sub presiune și puneți-o în alt vas până se călesc legumele
 2. Rumeniți morcov ardei și ceapă
 3. Adăugați roșiile
 4. Adăugați carnea, ceapa verde și acoperiți cu apă
 5. Gătiți sub presiune 45 de minute și depresurizați lent
 6. Pasați legumele și condimentați sosul
 7. Mărunțiți carnea și amestecați-o cu cateva linguri din sosul de legume
 8. Faceți o salată din varză și iaurt
 9. Prăjiți chiflele
 10. Asamblați sandwich-ul
Note
 1. Sosul de legume ce rămâne după realizarea rețetei puteți să îl încorporați în supa rămasă de la fierbere. Astfel obțineți o foarte bună bază pentru ciorbe sau borșuri
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Aperitiv, Cu carne, Rețete and tagged , , , , , .

3 Comments

 1. Pingback: Borș cu de toate – PrintreOale.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *