Reteta de pesto cu cozi de ridiche si seminte de floarea soarelui

Pesto cu cozi de ridiche și ulei proaspăt de floarea soarelui

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

De ceva vreme folosesc un ulei senzațional, iar astăzi mi-am propus să vă prezint o rețetă care pune uleiul bun în valoare. Este un pesto puțin mai neconvențional, dar vă asigur că o dată încercat vă veți convinge de calitățile acestuia.

Înainte de rețetă vă povestesc puțin despre uleiul folosit. Acesta este achiziționat de la un start-up maramureșean numit simplu „Ulei presat la rece”. Am avut norocul să cunosc familia ce se află în spatele acestei afaceri care își propune să aducă ingrediente de calitate pe piață, oferind o gamă de câteva tipuri diferite de uleiuri din semințe selecționate pe sprânceană.

Ulei presat la rece-1

Mai am de menționat că acest articol nu este rezultatul unui contract de publicitate, este doar dorința mea de a promova un produs în care cred și pe care îl recomand cu drag.

Trecând la pesto, el este un sos de origine italiană făcut prin pasarea ierburilor aromatice și usturoi împreună cu ulei de măsline, brânză maturată și semințe. În sensul clasic, vorbim de pesto alla Genovese care se prepară cu busuioc, usturoi, muguri de pin, Parmigiano-Reggiano și ulei de măsline. Eu m-am jucat puțin și am făcut un pesto mai local, păstrând doar brânza ca și element importat.

Munca e simplă, deoarece în acest sos ne ajută mult tehnica modernă și calitatea ingredientelor. Am început prin a adăuga în vasul robotului de bucătărie cozile de ridiche, usturoiul, brânza și semințele de floarea soarelui prăjite pe care le-am fărâmițat. 

Reteta de pesto cu cozi de ridiche si seminte de floarea soarelui

După asta, cu o spatulă am curățat pereții vasului, am adăugat o treime din cantitatea de ulei de floarea soarelui presat la rece și am pornit din nou robotul la viteză mică. După ce ingredientele s-au legat puțin, am început să torn restul uleiului în fir subțire în timp ce robotul continua să funcționeze.

La final am obținut un sos verde și gustos pe care eu l-am folosit asociat cu piept de pui la cuptor și legume coapte.

Reteta de pesto cu cozi de ridiche si seminte de floarea soarelui

Sosul se pretează bine și ca și sos de paste.

Pesto din cozi de ridiche
O rețetă simplă cu ingrediente de calitate pentru a obține un sos pesto mai puțin convențional
Timp de pregătire
5 min
Timp de gătire
5 min
Timp de pregătire
5 min
Timp de gătire
5 min
Ingrediente
  1. 100ml Ulei de floarea soarelui presat la rece
  2. 50g cozi de ridiche (aprox o legătură)
  3. 100g Parmigiano Reggiano
  4. 20g semințe de floarea soarelui prăjite
  5. un praf de sare
Instrucțiuni
  1. Se pasează toate ingredientele solide în robotul de bucătărie
  2. Se adaugă o treime din ulei și se pasează până se obține o pastă
  3. Cu robotul în funcțiune, se toarnă restul uleiului în fir subțire până la textura dorită
Note
  1. Alegerea unui ulei de calitate și a unor cozi de ridiche cât se poate de proaspete este foarte importantă pentru calitatea produsului final
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Fără carne, Pentru prieteni, Rețete and tagged , , , , , .

One Comment

  1. … uleiul de floarea-soarelui folosit pentru pesto, aduce o plus-valoare rețetei datorită faptului că e decantat natural și nefiltrat, deci majoritatea elementelor nutritive au rămas în uleiul presat la rece. În plus, savoarea, gustul uleiului din semințelor de floarea-soarelui…sunt deosebite! Mulțumim Vladimir pentru recomandare! Și da, nu avem niciun contract de publicitate … :) dar ne-am creat o relație de amiciție faină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *