Paste bolognese

Paste cu sos ragù

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Trebuie să fiu sincer, știu că există o resursă infinită de bibliografie online cu privire la sosul ragù. Totuși, îmi este un sos foarte drag și pentru mine trece în sfera „confort food”, deci am hotărât să public și modul în care îmi place mie să îl gătesc.

Pentru început, îmi pace să rumenesc carnea într-un pic de ulei. De data asta am folosit un amestec din carne tocată de vită și porc pe care l-am rumenit în tigaia cu ulei de măsline încins, am scos-o din tigaie și am pus-o de o parte până am călit legumele.

Reteta de paste cu sos bolognez (sos de carne cu rosii)

Urmează baza de legume, acestea sunt cele care dau infuzia de gust pentru sosul de carne. Aici am folosit ceapă, cozi de țelină, rădăcină de țelină, morcovi și ardei gras galben pe care le-am călit în tigaia pe care am folosit-o și pentru a rumeni carnea. De multe ori am auzit că pentru un gust puternic și foarte bun e nevoie de un cub de legume sau niște vegeta, dar eu vă recomand să încercați să folosiți cât mai multe legume proaspete în sosuri și supe, astfel veți descoperii că micile „trucuri la plic” nu sunt atât de indispensabile pe cum credeați.

Reteta de paste cu sos bolognez (sos de carne cu rosii)

Revenind la rețetă, după ce legumele s-au călit, am adăugat carnea, am amestecat de două ori și am adăugat supă de carne și roșii pasate pe care le-am adus la punctul de fierbere, am dat focul la minim, le-am acoperit cu un capac ermetic și mi-am făcut de lucru vreo oră până s-au măritat aromele.

Reteta de paste cu sos bolognez (sos de carne cu rosii)

Revenind, am dat os capacul am crescut focul și scăzut puțin, am adăugat lapte, am amestecat până s-a omogenizat și am condimentat după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, busuioc și oregano. Pentru final, am oprit focul și am adăugat o bucată de unt pe care am încorporat-o în sos.

Pentru farfuria finală de paste, puteți să amestecați direct în farfurie cu paste fierte „al dente” sau puteți să scoateți pastele cu 1 – 2 minute înainte de a fi fierte și să continuați gătirea lor în sos.

De asemenea, dacă faceți mai mult sos, îl puteți conserva câteva zile în frigider fără probleme și îl puteți savura și în alte moduri (chiar și dimineața, pe o felie de pâine prăjită cu niște brânză maturată rasă deasupra)

 

Poftă bună!

Paste cu sos ragù
Porții 4
O rețetă culinară clasică pentru a vă bucura de o masă pe cinste
Timp de pregătire
20 min
Timp de gătire
1 hr 10 min
Timp total
1 hr 30 min
Timp de pregătire
20 min
Timp de gătire
1 hr 10 min
Timp total
1 hr 30 min
Ingrediente
 1. 1kg carne tocată
 2. 1 ceapă mare
 3. 2 ardei grași
 4. 1/2 rădăcină de țelină
 5. 3 tulpini de cozi de țelină (sau apio)
 6. 2 morcovi
 7. 1l supă de carne
 8. 500ml roșii pasate
 9. 150ml lapte
 10. 50g unt
 11. sare, piper, oregano, busuioc după gust
Instrucțiuni
 1. Prăjiți carnea și scoateți-o din vas
 2. Căliți legumele
 3. Adăugați carnea
 4. Adăugați supa și roșile
 5. Fierbeți la foc mic sub capac
 6. Adăugați lapte
 7. Condimentați și adăugați untul
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *