Reteta muschi de porc la cuptor cu sos de hribi; Mancare de ciuperci

Mușchi de porc și sos de hribi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Despre ciupercile de pădure și noile mele îndeletniciri culinare legate de acestea v-am mai povestit. În acest articol îmi propun să vă prezint o asociere clasică a cărnii cu sosul de ciuperci, iar pentru farfuria aceasta am ales hribi proaspăt culeși din păduri maramureșene.

Practic astăzi vorbim de  rețetă 2 în 1 deoarece atât tehnica pe care am folosit-o pentru mușchiuleț cât și sosul de hribi ar putea fi folosite în diferite combinații, dar în continuare vă prezint pașii în așa fel încât ambele să fie gata deodată.

Muschi de porc cu sos de hribi

 

Prima dată ne asigurăm că avem ciupercile curățate, nu am adăugat această etapă în timpul pe care l-am calculat deoarece, cu puțin noroc, câteodată nu trebuie să ducem noi această „corvoadă”. 

Muschi de porc cu sos de hribi

Pornim prin a preîncălzii cuptorul la 180 de grade. Carnea o curățăm de pielițe, o masăm cu o lingură de ulei, sare și piper, mai apoi o rumenim bine în unt pe toate părțile. Bine ar fi ca tigaia să fie pretabilă și pentru cuptor. Când ne place nivelul de „aurire” a cărnii (10 minute pe toate părțile), o transferăm în cuptor și o lăsăm acolo timp de 10 – 12 minute.

Muschi de porc cu sos de hribi

În timpul acesta tăiem usturoiul și ciupercile, le călim pe rând în ulei și unt încins și adăugăm vin alb în care le fierbem timp de 10 minute. Deja scoatem carnea și o lăsăm la odihnit până se termină sosul.

Muschi de porc cu sos de hribi

După fierberea în vin, adăugăm smântână dulce, adăugăm sare și măcinăm piper din belșug și amestecăm până se formează un sos omogen. Eu am mai adăugat la final niște cimbru proaspăt, dar puteți folosi și alte tipuri de frunze (pătrunjel, coriandru …).

Am porționat carnea și m-am bucurat de asocierea cu arome pământii.

Reteta muschi de porc la cuptor cu sos de hribi; Mancare de ciuperci

Mușchi de porc și sos de hribi
Porții 4
Rețetă culinară ce pune în valoare două ingrediente vedetă. Mușchi de porc și hribi proaspeți de pădure.
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
20 min
Timp total
30 min
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
20 min
Timp total
30 min
Mușchi de porc
  1. 1 mușchi de porc
  2. 50g unt
  3. 20ml ulei
Sos de hribi
  1. 500g hribi
  2. 2 căței de usturoi
  3. 200ml vin alb
  4. 100g smântână dulce
  5. Sare, piper și ierburi aromatice după gust
Mușchi de porc la cuptor
  1. Se condimentează carnea
  2. Se rumenește pe toate părțile
  3. Se transferă tigaia în cuptorul preîncălzit și se gătește 10 - 12 minute
  4. Se odihnește carnea 8 - 10 minute
Sos de hribi
  1. Se călește usturoiul
  2. Se adaugă ciupercile
  3. Se adaugă vin alb și se fierbe 10 minute
  4. Se adaugă smântână dulce și se condimentează
  5. Se adaugă ierburi aromatice proaspete după ce focul a fost oprit
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *