Reteta de fricassee de ciuperci de padure

Fricassee de ciuperci de pădure

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Până recent am avut o oarecare indiferență legată de prezența ciupercilor în alimentație, dar recent, cu ajutorul socrului care e culegător și îmi asigură un stoc constant, m-am apucat de gustat și experimentat felurite moduri de a savura ciupercile. Am testat această rețetă cu mai multe tipuri de ciuperci de pădure; bureți de spini, gălbiori sau chiar hribi, tote ciupercile s-au potrivit foarte bine.

Reteta de fricassee de ciuperci de padure

Să începem, deci cu indicațiile „prețioase”. Am început prin a curăța și clăti ciupercile. E de preferat să aibă cât mai puțin contact cu apa înainte de a fi gătite, deci dacă aveți răbdarea necesară, vă recomand să le curățați folosind o perie uscată. eu le-am clătit, totuși puțin deoarece nu eram sigur că am reușit să înlătur toate firicelele de pământ și nu consideram că vor fi foarte plăcute în farfuria finală.

Am tocat o ceapă, și un usturoi, am adăugat ulei într-o tigaie și am rumenit căli ceapa fără a o aurii. Peste ceapă am adăugat usturoi tocat și ciupercile pe care le-am gătit la foc iute timp de 1 minut. 

Mancare de ciuperci proaspete

Am stins cu supă de pui și am lăsat să fiarbă la foc mare până am pregătit roșiile scoțând partea cu sâmburi și tăindu-le cubulețe. De asemenea am mai tocat mare o legătură de frunze de pătrunjel.

Am aruncat în tigaie cele preparate anterior, sucul de la o lămâie și o bucată serioasă de unt după care am amestecat la foc mic până s-a topit untul, astfel emulsionând sosul din jurul ciupercilor.

Mancare de ciuperci proaspete 

Vă recomand să serviți alături de pâine prăjită frecată cu usturoi.

Poftă bună!

Fricassee de ciuperci de pădure
O mâncare de ciuperci simplă și delicioasă
Timp de pregătire
30 min
Timp de gătire
10 min
Timp total
40 min
Timp de pregătire
30 min
Timp de gătire
10 min
Timp total
40 min
Ingrediente
  1. 500g ciuperci de pădure
  2. 1 ceapă roșie
  3. 2 căței de usturoi
  4. 150ml supă de pui
  5. sucul de la 1 lămâie
  6. 2 roșii
  7. 1 legătură de pătrunjel
  8. 50g unt
Instrucțiuni
  1. Căliți ceapa, apoi usturoiul și ciupercile.
  2. Adăugați supa și fierbeți la foc mare timp de 2 - 3 minute
  3. Adăugați sucul de lămâie
  4. Adăugați cubulețele de roșii fără sâmburi și pătrunjelul tocat
  5. Scădeți focul și încorporați untul
Note
  1. Pentru varianta vegetariană înlocuiți supa de pui cu vin alb sau cu supă de legume.
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Fără carne, Rețete and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *