Supa de pui in stil asiatic

Supă asiatică de pui

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

În ultimii ani am început să asistăm la o mai mare deschidere a românilor spre alte culturi gastronomice. Asta se vede și din ingredientele prezente prin supermarket, și la numărul de restaurante asiatice, arabe sau indiene care e în continuă creștere. Prin această rețetă îmi propun să vă prezint un mod simplu de a experimenta gusturi asiatice în propria bucătărie. 

Folosesc denumirea generică de mâncare asiatică pentru că o astfel de supă s-ar putea găsi atât în Japonia cât și în China. Corespondentul cel mai apropiat fiind Ramen, o supă din Japonia care a fost influențată de cultura Chineză.
Am început simplu, prin a face o supă de pui pe care o cunoaștem cu toții. Adică, am pus la fiert o carcasă de pui împreună cu morcovi, ceapă, țelină și am făcut supa.

Supă de pui asiatică

Eu am preferat să fac această operațiune în oala sub presiune deoarece e mai rapid, iar riscul de a tulbura supa este foarte mic. Am lăsat puiul sub presiune timp de 45 de minute după care am depresurizat oala sub jet de apă rece. Pentru fierberea clasică recomand 1,5 – 2 ore la foc foarte mic (dacă reușiți să dați focul atât de os în cât să nu bolborosească de loc, spumarea în timpul fierberii va deveni opțională opțională)

Supa ramen de pui inspirata de bucataria japonezaPână a fiert supa, am pregătit ingredientele pentru transformarea acesteia din obișnuita supică într-o supă asiatică cu o „personalitate” ceva mai puternică.

Am tocat usturoi, ghimbir, ardei iute și am tăiat diagonal ceapa verde. După ce am strecurat supa, m-am apucat de „lucru manual”, separând bucățile „viabile” de carne pentru a le adăuga la supă.

Supa de pui in stil asiatic Supa de pui in stil asiatic

Pentru a finaliza rețeta, am pus două linguri de ulei într-o cratiță, după care am călit usturoiul, ardeiul și ghimbirul timp de 30 de secunde, am stins cu un amestec de sos de soia și sos de pește, am adăugat adăugat carnea pe care am lăsat-o să fiarbă un minut în sos și am completat cu supă de pui până am ajuns la consistența și gustul dorit. Nici prea picant, puțin mai sărat decât o supă europeană, distingând aroma sosurilor asiatice. Astfel am ajuns la un raport de aproximativ 5/1 între supa de pui și sosuri.

Pentru servire, am fiert niște tăieței asiatici de grâu conform instrucțiunilor de pe pachet, i-am plasat în boluri, am turnat supa peste ei și am garnisit cu ceapă verde și semințe de susan.

Supa de pui in stil asiatic

 

Supă de pui în stil asiatic
Porții 4
O rețetă de supă de pui cu care puteți testa gusturile asiatice
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
50 min
Timp total
60 hr
Timp de pregătire
10 min
Timp de gătire
50 min
Timp total
60 hr
Ingrediente
  1. 2 morcovi
  2. 1/2 țelină
  3. 1 ceapă
  4. 1 carcasă de pui
  5. 2.5l apă
  6. 2 linguri de ulei (preferabil de susan)
  7. 5g ghimbir
  8. 2 caței de usturoi
  9. 2 ardei iuți
  10. 100ml sos de soia
  11. 2 linguri sos de pește
  12. 4 fire ceapă verde
  13. 400g tăieței asiatici de grâu
  14. semințe de susan (opțional)
Instrucțiuni
  1. Faceți o supă de pui folosind carnea, ceapa, țelina și morcovii
  2. Strecurați supa și separați bucățile de carne de pe carcasă
  3. Căliți usturoi, ghimbir și ardei iute fără a le arde
  4. Adăugați sos de soia și sos de pește
  5. Adăugați carnea
  6. Adăugați supa de pui strecurată și amestecați (nu este necesară fierberea)
  7. Serviți în boluri sau farfurii peste tăieței asiatici și garnisiți cu semințe de susan și ceapă verde
Note
  1. Cantitățile de sosuri asiatice poat fi modificată după gust
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Cu carne, Rețete and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *