Risotto cu legume

Risotto cu legume

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Risotto este văzut ca și o mâncare foarte complicată, asta este în mare parte din cauza marketingului și a faptului că tehnica specifică de gătire a acestuia nu face parte din bagajul cultural al nostru. Bineînțeles că un risotto poate fi și foarte elevat, dar asta ține mult și de ingredientele folosite. De data asta, vă propun să folosim ingrediente simple și astfel să învățăm tehnica împreună. În viitor vom avea destul timp să dezvoltăm noi rețete.

Obținerea unui risotto cât mai bun începe prin alegerea orezului. Regula generală ar fi să căutăm un orez cu bob rotund și cât mai mare. De multe ori există în magazine orez care este vândut sub denumirea de orez pentru risotto. Ideal ar fi să găsiți orez din soiul carnaroli.

 

Am început prin a toca ceapă, țelină, pătrunjel, morcov și ardei, pe care le-am călit în ulei de măsline. Am ridicat intensitatea focului și am adăugat orezul pe care l-am prăjit până a devenit translucid. Am stins cu un pahar de vin alb pe care l-am lăsat să scadă amestecând în continuu după care am scăzut flacăra și am început să adaug supa de pui pe care am încălzit-o în prealabil.

Aici intervine tehnica „specială” pentru a face risotto și nu un fel de pilaf. Supa se toarnă câte un polonic o dată și orezul se amestecă în continuu până când orezul este gătit, dar ferm; al dente, dacă preferați terminologia italiană. Și dacă tot vorbim în limba lui Dante, urmează „mantecatura”, un termen ce desemnează modul de a încheia un preparat prin adăugarea de unt și parmezan ras și încorporarea acestora în compoziție. Acest pas face ca tot lichidul să se omogenizeze și să se coaguleze într-o compoziție cremoasă și aromată.

Puteți să serviți acest risotto ca și preparat de sine stătător sau ca și garnitură. De asemenea, vă recomand să îl consumați cald.

Porția de a doua zi mai bine o transformați într-o arancina siciliana, dar despre asta vorbim în altă postare.

Reteta simpla de risotto cu legume

Risotto cu legume
Porții 4
O rețetă simplă pentru risotto cremos
Timp de pregătire
15 min
Timp de gătire
30 min
Timp total
45 min
Timp de pregătire
15 min
Timp de gătire
30 min
Timp total
45 min
Ingrediente
 1. 300g orez
 2. 1l supă de pui
 3. 50ml vin alb
 4. 1 morcov
 5. 1 ceapă
 6. 1 ardei gras
 7. 1/4 rădăcină de țelină
 8. 50g unt
 9. 50g parmezan
Instrucțiuni
 1. Legumele se taie cubulețe
 2. Se călesc legumele
 3. Se călește orezul
 4. Se adaugă vinul și se lasă să scadă
 5. Se adaugă treptat supa
 6. Se finalizează cu unt și parmezan
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Fără carne, Rețete and tagged , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *