Reteta simpla pentru sos de rosii pentru pizza

Sos de roșii proaspete

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

În timpul verii îmi doresc să folosesc roșii proaspete la orice rețetă ce necesită sosuri pe bază de roșii. În această rețetă vă prezint un sos foarte proaspăt, mai mult crud decât gătit, numai bun de folosit la pizza, baghete sau „ronțăieli”.

Sos de rosii proaspete

Calitatea acestui sos este direct proporțională cu calitatea roșiilor folosite așa că am început cu cele mai bune roșii ce le-am putut găsi prin apropiere.

Primul pas pe care l-am făcut a fost să crestez roșiile și să le opăresc timp de câteva secunde. Dacă aveți un fierbător electric, acesta vă poate ajuta să faceți operațiunea mai repede. Puneți roșiile într-o cratiță și turnați apa clocotită peste ele după care așteptați 20 – 30 de secunde și scoateți roșiile cu o paletă.

Sos de rosii proaspete

 

După această etapă, pielița roșilor se decojește foarte ușor și astfel am reușit să obțin niște roșii decojite fără a depune un efort foarte mare.

Reteta simpla pentru sos de rosii pentru pizza

De aici urmează partea cea mai simplă. Am pus roșiile decojite și curățate într-un blender împreună cu ulei de măsline și cu busuioc și le-am pasat până am obținut o pastă portocalie. În cazul în care aveți roșii cu un conținut prea mare de lichid, puteți să îngroșați sosul la foc mic amestecând în continuu, dar în cazul acesta vă recomand recomand două etape de pasare la blender: Pasați doar roșiile, scădeți sosul și apoi pasați încă o dată cu ulei și  busuioc.

Sos de roșii proaspete
Ingrediente
  1. 500g roșii
  2. 10 frunze de busuioc
  3. 100ml ulei de măsline
  4. sare după gust
Instrucțiuni
  1. Crestați roșiile și opăriți-le
  2. Curățați roșiile de coajă
  3. Pasați în blender împreună cu ulei, busuioc și sare
PrintreOale.ro http://printreoale.ro/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Posted in Fără carne, Rețete and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *